Avoinna: Ma-Pe 9.30 – 17.30, La  10.00-14.00

Helmien hoito

Helmien hoito

Helmi on hyvin pehmeää ainetta ja helmiäiskerros naarmuuntuu helposti. Haluamme antaa muutaman neuvon, joiden avulla helmenne säilyttävät kauneutensa vuodesta toiseen.

Kaikkein paras neuvo on: Pue helmet viimeisenä päälle ja ota ensimmäisenä pois.

Helmiä tulee suojella kaikilta kosmeettisilta ja muilta kemiallisilta aineilta. Nämä aineet saattavat aiheuttaa helmen värin muuttumista tai hohdon himmentymistä. Lisäksi kemikaalit saattavat pikku hiljaa heikentää helminauhassa olevaa silkkinauhaa. Silloin tällöin on käytön jälkeen suositeltavaa puhdistaa helmi kostealla liinalla.

Helmikorua ei saa puhdistaa millään hankaavilla aineilla eikä puhdistukseen saa käyttää karheita liinoja tai harjaa. Mikäli helmikoru on pahasti likaantunut, sen voi pestä erittäin miedossa saippuavedessä. Helmikorun voi kuivata pehmeällä liinalla varovasti tai antaa kuivua täysin rauhassa.
Helmet sisältävät luonnostaan jonkun verran kosteutta, minkä takia niitä tulee varjella kuivumiselta. Helmiä ei tulisi säilyttää jatkuvasta ilmatiivissä kotelossa vaan ottaa rohkeasti käyttöön. Helmet imevät iholta itseensä kosteutta, joten käyttö tekee helmille hyvää. Helmien kanssa ei saa kuitenkaan mennä suihkuun eikä saunaan. Kuumuus on haitallista helmille.

Helminauhoissa oleva helmisilkki löystyy ja venyy ajan myötä. Helminauha on hyvä punoa uudelleen aina aika ajoin. Ja varsinkin paljon käytössä oleva nauha kannattaakin punotuttaa säännöllisesti.

Helmien punonta hinnat alkaen

35e ilman solmuja

45e solmuilla

Helminauha voidaan punoa suoraan nauhaan tai solmia solmujen kanssa.

Solminta estää helmiä hankautumasta toisiaan vasten ja kulumasta, mutta myös lisää helminauhan eloisuutta. Lisäksi kun joka helmen välissä on solmu, nauhan mahdollisesti katketessa ainoastaan yksi helmi pääsee putoamaan.

Hyvin punotussa nauhassa, solmut ovat tasaisia ja nauha on napakka. Huolellisesti punottu nauhaa kestää ja on kaunis.