HML Torin laidalla   

   Avoinna: Ma-Pe 9.30 – 17.30 La  10.00-14.00

Sormukset

Kihla- ja vihkisormusten etsiminen pistää helposti pään pyörälle: vaihtoehtoja sekä malleissa että materiaaleissa löytyy laidasta laitaan.

Sormuksia kannattaa ehdottomasti käydä liikkeessä sovittelemassa ja katselemassa. Jokin, mikä kuvassa näyttää hyvältä, ei välttämättä näytäkään sormessa samalta. Timanttien säihkettä ja kokoa on vaikea vangita valokuvaan ja koskaan ei voi tietää miten esimerkiksi jokin sormus istuu toisen viereen.

Kihla-ja vihkisormukset ovat ehkä elämäsi tärkeimmät korut, joten niiden etsintään ja valintaan kannattaa uhrata hetki. Juuri ne korut muistuttavat sinua päivittäin elämäsi tärkeimmästä henkilöstä ja tärkeistä yhteisistä hetkistänne.

Me Kellokeskuksessa olemme valmiina auttamaan sinua Elämäsi korun löytämisessä! Tervetuloa!

Valitse oma materiaalisi

Sormusten materiaalivaihtoehtoja on monia. Materiaalin valintaa kannattaa miettiä, koska metallit ovat hyvin erilaisia käyttöominaisuuksiltaan ja myös hinnaltaan. Kannattaa miettiä millaista arkea ja käyttöä sormuksen tulee kestää.

Perinteiset jalometallit, kuten kelta- ja valkokulta ovat pysyneet suosiossa vuosikymmenestä toiseen. Viime vuosina valikoimiimme on tullut myös kaunis punakulta. Kulta on verrattain pehmeä materiaali, mutta toisaalta myös sitkeä ja helposti huollettava. Fyysistä työtä tekevälle voisi jalometalleista paremmin sopia esimerkiksi platina. Monia sormuksiamme saa myös platinasta tehtynä.

Jalometallien lisäksi sormuksia valmistetaan myös muista metalleista. Sormuksen ei välttämättä tarvitse maksaa paljoa vaan laadukkaan sormuksen voi saada pienemmälläkin budjetilla. Esimerkiksi hiilikuidusta, titaanista, teräksestä ja hopeasta löytyy paljon malleja. Meiltä löytyy myös Tungsten– sormuksia, jotka ovat naarmuuntumattomia.

 

Sormusmateriaaleja

 • Kulta (keltakulta, valkokulta ja punakulta)
 • Platina
 • Hiilikuitu
 • Titaani
 • Hopea
 • Tungsten/Volfram
 • Teräs
 • Zirkonium

 • Kulta

Kulta on pehmeä metalli, jolla on ainutlaatuinen kiilto ja muokattavuus. Puhdas kulta on liian pehmeää koruissa käytettäväksi, joten sitä seostetaan muilla metalleilla, jotta saavutetaan halutut ominaisuudet, kovuus ja värisävy. Keltakultaan lisätään hopeaa ja kuparia. Mitä punaisempaa kullasta halutaan, sitä enemmän laitetaan kuparia. Kun taas lisätään kullan joukkoon palladiumia, saadaan valkokultaa. Valko,-puna,- ja keltakultakoruissa on kultaa siis sama määrä, vain lisätyt seosaineet vaihtelevat. Koruissa ja sormuksissa käytetään useimmiten 14 ja 18 karaatin kultaa. 18k kulta on pitoisuudeltaan 750, joka tarkoittaa siis sitä että 75% sormuksen metalleista on kultaa.

Valkokultasormukset yleensä rodinoidaan. Valkokulta itse on värisävyltään tummempi ja harmaampi kuin rodinoitu pinta. Rodinointi kuluu pikku hiljaa käytössä. Sormuksen voi halutessaan rodinoida aina uudestaan mutta myös pelkällä kiillottamisella saadaan kaunis pinta. Valkokulta ei naarmuunnu käytössä yhtään keltakultaa helpommin mutta rodinointipinnan takia naarmut saattavat vain näkyä helpommin.

Meiltä löydät hyvän valikoiman kotimaisia, sileitä kihlasormuksia ja sen lisäksi esimerkiksi Sandbergin, Kohinoorin ja Kalevala Loven sormuksia.

 

 •       Platina
 • Platina on arvostetuin jalometalli. Se on hyvin sitkeä materiaali joten se soveltuu erinomaisesti hentoihin istutuksiin. Platinan oma väri on hyvin lähellä rodinoidun valkokullan puhtaanvalkoista väriä. Platinaa ei ole tarpeen rodinoida, joten sormuksen väri säilyy samana. Platina on raaka-aineena tänä päivänä halvempaa kuin kulta, mutta koska platina on vaativampaa työstää, jää platinasormuksen hinta kuitenkin jonkin verran kalliimmaksi kuin kultaisen.

 

 • Tungsten

Tungstenista valmistetut sormukset ovat erittäin kestäviä eivätkä naarmuunnu. Tungstenia (volfram) pidetään maailman kovimpana metallina ja tästä syystä se on nopeasti saavuttanut suuren suosion myös sormusmateriaalina. Bosien Tungsten sormukset yhdistetään titaanirunkoon, jolloin ne sopivat herkimmällekin iholle ja tämä mahdollistaa sisäpintaan kaivertamisen.

 • Titaani

Titaani on sormusmateriaalina miellyttävän kevyt ja varmasti allergisille sopiva. Titaani on sitkeä ja kestävä metalli, vaikkakin naarmuuntuu suhteellisen herkästi.

       Lue lisää 3D Titanium

 • Teräs

Teräs on kestävä, vahva ja edullinen metalli.

 • Hiilikuitu

Hiilikuitu on kevyttä ja kestävää. Tuhannet limittäiset ohuen ohuet hiilen kuidut luovat upeita sävyjä ja tekevät jokaisesta sormuksesta ainutlaatuisen. Hiilikuituun on mahdollista yhdistää hopeaa, titaania ja kultaa. Lue lisää 3D Carbonin – mallistosta

 • Hopea

 • Hopea on sormusmateriaalina kaunis, mutta tummuu ja pehmeytensä vuoksi naarmuuntuu herkästi.  Sormuksissa käytetään yleensä 925-hopeaa eli sterling-hopeaa. Hopean tummumista ehkäistään rodinointipinnalla eli samalla rhodium-pinnoitteella mitä valkokultakoruissakin käytetään. Hopeasormuksia käytetään toki vihki- ja kihlasormuksena mutta hopean pehmeyden takia sormukset eivät välttämättä ole kovin pitkäikäisiä. Meiltä löydät esimerkiksi Ti Senton, Kalevalan ja Lumoavan hopeasormuksia.
 • Palladium

Palladium on väriltään hieman valkokultaa vaaleampaa. Tämä platinametalli on varsin kevyt ja jonkun verran kultaa edullisempi. Palladium sormuksia ei tarvitse rodinoida.

Timantti – naisen paras ystävä

On makuasia, kuinka paljon kimallusta ja kimmellystä sormukseensa kukin haluaa. Kivivaihtoehtoja on paljon, mutta timantti on ominaisuuksiltaan ylivoimaisin: se on kova, kestävä ja säilyttää loisteensa. Aito timantti on paineessa syntynyt yksilöllinen, ainutlaatuinen ja luonnollinen jalokivi. Viime vuosina ovat lisääntyneet myös laboratoriossa valmistetut timantit. Laboratoriotimanteilla ja luonnontimanteilla on sama rakenne ja kemialliset ominaisuudet. Niitä on mahdotonta erottaa toisistaan paljaalla silmällä. Laboratoriotimantin valmistukseen ja hinnoitteluun kannattaa kuitenkin tutustua, jotta tietää mitä on ostamassa.

Timanttien lisäksi kihla- ja vihkisormuksissa käytetään myös muita jalokiviä, mm. rubiineja, safiireja ja topaaseja sekä akvamariineja.

Timantin arvoon ja kauneuteen vaikuttaa neljä tekijää: paino (carat), väri (color), hionta (cut) sekä puhtaus (clarity).

Monesti timanttia ostaessa puhutaan ainoastaan timantin väristä ja painosta. Mutta erittäin tärkeää on myös se, miten timantti on hiottu. On ihan järkeenkäypää että vaikka olisi kuinka suuri ja puhdas timantti, voi sen huonolla hionnalla pilata. Hintaero kahden samanlaisen, mutta eri tasoisesti hiotun timantin välillä voi olla jopa 50 %.

Timantti voidaan istuttaa monella eri tavalla ja eri muotoisiin timantteihin suositaan erilaisia istutuksia. Oikeanlainen istutus tuo hyvälaatuisen timantin loiston upeasti esille.

 

lähde: www.sandberg.fi

Lue lisää timanteista http://www.timantit.com/

Sormuksen huolto

Oli sormuksesi millainen hyvänsä, on se syytä puhdistaa, tarkastaa ja mahdollisesti huoltaa säännöllisesti. Koruista sormus on se joka joutuu kaikkein kovimmalle käytölle. Päivittäin käsittelemme esimerkiksi kosmetiikka-aineita, joista kerääntyy likaa sormusten sisäpinnalle ja kivien alle.

Kotona sormuksen voi puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi saippuavedellä. Sormus laitetaan ensin likoamaan laimeaan saippuaveteen ja tämän jälkeen esimerkiksi vanhalla, pehmeällä harjalla harjataan sormus puhtaaksi. Meillä on myös myynnissä erityisesti korunpuhdistukseen kehitettyjä aineita.

Kotipuhdistuksen lisäksi on sormus hyvä vuoden tai kahden välein käyttää liikkeessämme puhdistuksessa ja kiillotuksessa. Samalla ammattitaitoinen henkilökuntamme tarkistaa timanttien istutukset ja kultaseppämme voi tarvittaessa kiristää ne.