Avoinna: Ma-Pe 9.30 – 17.30, La  10.00-14.00

Sormukset

Kihla- ja vihkisormusten etsiminen pistää helposti pään pyörälle: vaihtoehtoja sekä malleissa että materiaaleissa löytyy laidasta laitaan.

Sormusten hankinnassa voi lähteä liikkeelle selailemalla kultasepänliikkeiden nettisivuja sekä häälehtiä, myös liikkeestämme on saatavilla monien valmistajien esittelykuvastoja. Sormuksia kannattaa käydä liikkeessä sovittelemassa ja katselemassa. Jokin, mikä kuvassa näyttää hyvältä, ei välttämättä näytäkään sormessa samalta. Timantit eivät koskaan näytä yhtä hyvältä kuvassa kuin luonnossa ja koskaan ei voi tietää miten esimerkiksi jokin sormus istuu toisen viereen.

Vihkisormus on ehkä elämän tärkein koru joten sen etsintään kannattaa uhrata hetki. Juuri se elämän tärkein koru muistuttaa päivittäin elämän tärkeimmästä henkilöstä ja tärkeistä yhteisistä hetkistä.

Koska hääpäivästä jää muistoksi puolison lisäksi vain sormus ja valokuvia- kannattaa näihin panostaa. Sormusta valittaessa pitää miettiä millainen sormus miellyttää ja mikä sopii omaan päivittäiseen käyttöön vuosikymmeniksi eteenpäin. Jokaiseen budjettiin sopivia sormuksia on tarjolla. Vaikka sormukset ostetaan loppuiäksi, ei niiden vuoksi kannata venyttää omaa talouttaan äärirajoille.

Valitse oma materiaalisi

Perinteiset jalometallit, kuten kelta- ja valkokulta ovat pysyneet suosiossa vuosikymmenestä toiseen. Viime vuosina on valikoimiimme tullut myös kaunis punakulta.

Kullan hinnan nousu on saattanut osaltaan vaikuttaa siihen, että rinnalle on noussut monia muita metalleja.

 

Meiltä löytyy myös

  • Hiilikuitu
  • Titaani
  • Hopea
  • Tungsten

  • Kulta

Kulta on pehmeä metalli, jolla on ainutlaatuinen kiilto ja kultaa pystytään aina muokkaamaan. Kultaan, kuten moneen muuhunkin metalliin, lisätään seosaineita jotta saadaan haluttu sävy, kovuus ja mahdollisimman hyvät käyttöominaisuudet. Keltakultaan lisätään hopeaa ja kuparia. Kuparin määrää lisäämällä saadaan punakultaa. Kun taas lisätään kullan joukkoon palladiumia, saadaan valkokultaa. Valko,-puna,- ja keltakultakoruissa on kultaa siis sama määrä, vain lisätyt seosaineet vaihtelevat.

Valkokultasormukset yleensä rodinoidaan. Valkokulta itse on värisävyltään tummempi ja harmaampi kuin rodinoitu pinta. Rodinointi kuluu pikku hiljaa käytössä. Sormuksen voi halutessaan rodinoida aina uudestaan mutta myös pelkällä kiillottamisella saadaan kaunis pinta. Valkokulta ei naarmuunnu käytössä yhtään keltakultaa helpommin mutta rodinointipinnan takia naarmut saattavat vain näkyä helpommin.

Varastossamme on esimerkiksi Sandbergin kultasormuksia ja heidän sivuiltaan löytyy kattavasti lisää tietoa kultaseoksista ja kullan hoitoohjeita. Lue lisää

 

  • Hopea

Hopea on sormusmateriaalina kaunis, mutta tummuu ja pehmeytensä vuoksi naarmuuntuu herkästi. Hopea on edullinen metalli. Sormuksissa käytetään yleensä 925-hopeaa eli sterling-hopeaa. Hopean tummumista ehkäistään rodinointipinnalla eli samalla rhodium-pinnoitteella mitä valkokultakoruissakin käytetään. Hopeasormuksia käytetään toki vihki- ja kihlasormuksena mutta hopean pehmeyden takia sormukset eivät välttämättä ole kovin pitkäikäisiä.

  • Tungsten

Tungstenista valmistetut sormukset ovat erittäin kestäviä eivätkä naarmuunnu. Tungstenia (volfram) pidetään maailman kovimpana metallina ja tästä syystä se on nopeasti saavuttanut suuren suosion myös sormusmateriaalina. Bosien Tungsten sormukset yhdistetään titaanirunkoon, jolloin ne sopivat herkimmällekin iholle ja tämä mahdollistaa sisäpintaan kaivertamisen.

  • Titaani

Titaani on sormusmateriaalina miellyttävän kevyt ja varmasti allergisille sopiva. Titaani on sitkeä ja kestävä metalli, vaikkakin naarmuuntuu suhteellisen herkästi.

  • Teräs

Teräs on kestävä, vahva ja edullinen metalli.

  • Platina

Platina on arvostetuin jalometalli. Se on hyvin sitkeä materiaali joten se soveltuu erinomaisesti hentoihin istutuksiin. Platinan oma väri on hyvin lähellä rodinoidun valkokullan puhtaanvalkoista väriä. Platinaa ei ole tarpeen rodinoida, joten sormuksen väri säilyy samana. Platina on raaka-aineena tänä päivänä halvempaa kuin kulta, mutta koska platina on vaativampaa työstää, jää platinasormuksen hinta kuitenkin jonkin verran kalliimmaksi kuin kultaisen.

  • Palladium

Palladium on väriltään hieman valkokultaa vaaleampaa. Tämä platinametalli on varsin kevyt ja jonkun verran kultaa edullisempi. Palladium sormuksia ei tarvitse rodinoida.

Timantti – naisen paras ystävä

On makuasia, kuinka paljon kimallusta ja kimmellystä sormukseensa kukin haluaa. Kivivaihtoehtoja on paljon, mutta timantti on ominaisuuksiltaan ylivoimaisin: se on kova, kestävä ja säilyttää loisteensa.

Timanttien lisäksi kihla- ja vihkisormuksissa käytetään myös muita jalokiviä, mm. rubiineja, safiireja ja topaaseja sekä akvamariineja.

Timantin arvoon ja kauneuteen vaikuttaa neljä tekijää: paino (carat), väri (color), hionta (cut) sekä puhtaus (clarity).

Monesti timanttia ostaessa puhutaan ainoastaan timantin väristä ja painosta. Mutta tärkeää on myös se, miten timantti on hiottu. On ihan järkeenkäypää että vaikka olisi kuinka suuri ja puhdas timantti, voi sen huonolla hionnalla pilata.

Timantti voidaan istuttaa monella eri tavalla ja eri muotoisiin timantteihin suositaan erilaisia istutuksia. Kruunuistutus on se perinteisin istutus, jolla timantti pääseekin hyvin oikeuksiinsa. Istutus tuo hyvälaatuisen timantin loiston upeasti esille kun valo pääsee läpäisemään timantin monelta eri suunnalta.

Muita paljon käytettyjä tapoja istuttaa timantti on raeistutus, tynnyri-istutus ja kanavaistus.

 

lähde: www.sandberg.fi

 

GIAN luokitusjärjestelmästä lisää täältä.

Lisätietoa timanteista täältä

Sormuksen huolto

Oli sormuksesi millainen hyvänsä, on se syytä puhdistaa, tarkastaa ja mahdollisesti huoltaa säännöllisesti. Koruista sormus on se joka joutuu kaikkein kovimmalle käytölle. Päivittäin käsittelemme esimerkiksi kosmetiikka-aineita, joista kerääntyy likaa sormusten sisäpinnalle ja kivien alle.

Kotona sormuksen voi puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi saippuavedellä. Sormus laitetaan ensin likoamaan laimeaan saippuaveteen ja tämän jälkeen esimerkiksi vanhalla, pehmeällä harjalla harjataan sormus puhtaaksi. Meillä on myös myynnissä erityisesti korunpuhdistukseen kehitettyjä aineita.

Kotipuhdistuksen lisäksi on sormus hyvä vuoden tai kahden välein käyttää liikkeessämme puhdistuksessa ja kiillotuksessa. Samalla ammattitaitoinen henkilökuntamme tarkistaa timanttien istutukset ja kultaseppämme voi tarvittaessa kiristää ne.

Timantit.com