HML Torin laidalla   

   Avoinna: Ma-Pe 9.30 – 17.30 La  10.00-14.00

Seiko

Seiko on japanilainen yritys, joka on toiminut vuodesta 1881 lähtien. Yritys aloitti kellokorjaamona ja alkoi lopulta valmistaa omia kellojaan vuonna 1913. Tänä päivänä Seiko on yksi maailman tunnetuimmista merkeistä ja sen teknologiset kello-innovaatiot vuosien varrella ovat vailla vertaa. Seiko tunnetaan innovatiivisesta muotoilusta ja korkealaatuisista tuotteistaan. Seiko kehitti mm. maailman ensimmäisen kvartsi-kellon, joka on kaikkien nykypäivän rannekellojen perusta. Seikon perustajan tavoite toimii edelleen yhtiön mottona: ”yksi askel kilpailijoita edellä”.

Seiko on yksi harvoista kellovalmistajista, joka valmistaa kelloihinsa kaiken alusta loppuun – koneiston osista aina kellon kuoreen saakka.

Seikon kellomallistosta löytyy monenlaista mallia ja tyyliä sekä miehille ja naisille. Löytyy kvartsi-kelloja, automaattikelloja, kinetic-kelloja ja aurinkoenergialla toimivia kelloja. Kuoren ja rannekkeen materiaaleina on käytetty terästä, titaania ja nahkaa. Kellotaulujakin löytyy monissa eri väreissä.

Meiltä löydät hyvän valikoiman Seikon rannekelloja moniin erilaisiin tarpeisiin. Poikkea liikkeeseemme niin mietitään yhdessä millainen malli palvelisi sinua parhaiten!

KINETIC 

Seiko hyödyntää Kinetic-teknologiassa ihmisen ranteen mekaanista liikettä. Mekaanisen liikkeen seurauksena syntyy energiaa, joka varastoidaan akkuun käyttöenergiaksi. Tekniikka perustuu automaattivetoiseen kellokoneistoon, jossa liikkuva vetopaino vetää vetojousta virittäen kelloa. Kineettisen energian muuttaminen sähköksi vaatii roottorin, joka voi pyöriä 100 000 kierrosta minuutissa. Kinetic-kellojen käyntivara on normaalisti 1-6 kuukautta riippuen kellon ominaisuuksista.

 

AUTOMATIC

Automaattikello on mekaaninen kello, joka pitää itsensä liikkeessä automaattisesti. Automaattikello ottaa talteen energiaa käden liikkeistä vetopainon avulla, joka on puoliympyrän muotoinen levy. Vetopaino toimii painovoiman avulla ja se pyrkii aina siirtymään maata kohti, jolloin käden liikkeet saavat aikaan liikettä vetopainoon. Vetopaino virittää liikkuessaan vetojousta, joka antaa kellolle virtaa. Kellon käyntivara on n.40 tuntia.

Automaattikellojen ystävälle Seiko tarjoaa Seiko 5 ja Presage-mallistot.

1963 vuonna Seiko toi ensimmäinen vedenkestävän automaattirannekellon markkinoille, ja niistä tulikin heti uniikkien ominaisuuksien vuoksi hittituote jota ne ovat vielä tänä päivänäkin. Seiko 5-nimitys on saanut alkunsa rannekellon viidestä tärkeästä ominaisuudesta: automaattikoneisto, päivyri, vedenpitävyys, upotettu nuppi ja kestävä rakenne.

Seiko Presage-sarja on Japanissa tehty mekaaninen kello, joka ilmentää mekaanisten kellojen perintöä. Mallisto tuli saataville maailmanlaajuisesti 2016 ja on kovan luokan yhdistelmä käytännöllisyyttä ja mekaanisen kellon iloa. Presage-sarjan rannekellojen suunnittelussa on keskitytty laadukkaaseen designiin ja erittäin hiottuihin yksityiskohtiin.

 

SOLAR

Seiko Solar -kellot ovat kvartsikelloja, jotka saavat energiansa valosta. Kaikki valosta saatu energia varastoidaan itsestään latautuviin akkuihin. Normaali päivittäinen valolle altistuminen riittää lataamaan akut jopa kuudeksi kuukaudeksi.  Ja jos kellon akku pääsisi tyhjentymäänkin, niin 8 minuutin altistus valolle saa sen toimimaan taas normaalisti. Seiko Solar -rannekellot ovatkin ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille paristomalleille, joihin pitää uusia paristot säännöllisesti. Seiko on kehittänyt tätä tekniikka jo 1970-luvulta asti ja halunnut tuoda maapalloa ja ympäristöä kunnioittavia vaihtoehtoja markkinoille.

 

KVARTSI

Kvartsikello, tai quartz-kello, käy kvartsikiteen värähtelyjen avulla. Kvartsikellon sisällä paristo lähettää pienen määrän sähköä kvartsikiteeseen virtapiirin avulla. Sähkövirta saa kvartsikiteen värähtelemään erittäin nopeasti, tarkalleen ottaen 32 768 kertaa sekunnissa. Näin olleen kvartsikello käy erittäin tarkasti oikeaa aikaa.

Seiko kehitti maailman ensimmäisen kvartsi-kellon, joka on kaikkien nykypäivän rannekellojen perusta.