Kellon korjaus ja huolto -ammattitaidolla tehty
Liikkeemme teettää kellosepäntöitä osaavilla kellosepillä.
Seinäkellon korjaus
Mekaanisen seinäkellon korjaus koostuu monesta eri vaiheesta.
Aluksi kello puretaan ja kaikki osat pestään. Pesun jälkeen tarkistetaan kaikki hiontaa tarvitsevat akselitapit ja kiillotetaan ne. Seinäkellon koneiston pohjat laakeroidaan ja ratasjuoksut tarkistetaan. Kellon käyntiratas tarkistetaan ja kiillotetaan ankkurin käyntipinnat tai kynnet. Sitten tarkistetaan ripustusjousi ja varmistetaan lyöntivasaroiden kunto. Tämän jälkeen vaihdetaan uudet jouset kunnostettuihin jousikoteloihin ja koneisto kasataan.
Tarvittaessa kaappikellon saranat kunnostetaan ja lasi pestään. Kaapin pienet kunnostukset onnistuvat myös, mutta suuriin puusepäntyötä vaativiin toimenpiteisiin emme ryhdy. Lopuksi koneisto öljytään huolellisesti kelloille tarkoitetulla öljyllä. Tämän jälkeen kellot vielä koekäytetään. Kun kello käy moitteetta aikaa ja toimii miten pitääkin, se pääsee takaisin kotiin. Kelloseppä täyttää huollosta takuulapun, josta käy ilmi kaikki huollonvaiheet jotka kello on käynyt läpi.
Kvartsikelloihin vaihdamme uuden koneiston. Asiakkaan näin halutessa voi kelloseppä siirtää vanhan koneiston viisarit uuteen koneistoon. Monesti myös vanhaan mekaaniseen seinäkelloon on mahdollista vaihtaa heilurillinen uusi kvartsikoneisto.
Kvartsikellon koneiston vaihdot alk. 40,-
Mekaanisen koneiston huolto alk. 350,-
Teemme veloituksetta kustannusarvion.
Kysy myös seinä- ja kaappikellojen nouto ja asennuspalvelua!
Taskukellon korjaus
Kelloseppä avaa kellon ja tarkistaa mahdolliset kuluneet tai vaurioituneet osat. Taskukelloissa on monia eri kaliipereja ja merkkejä ja tästä johtuen osien saatavuus täytyy tarkistaa.
Taskukello puretaan ja esipestään. Ruosteet ja hapettumat poistetaan. Vetojousi vaihdetaan uuteen. Laakerikivet tarkistetaan ja puhdistetaan tai tarvittaessa vaihdetaan. Kaikkien tarvittavien korjausten jälkeen kello kuorineen ja laseineen loppupestään ja kiillotetaan. Taskukellossa on usein pleksilasi, mikä vaihdetaan mikäli se on naarmuinen tai siinä on halkeamia. Tämän jälkeen kello kasataan ja öljytään huolella. Kun taskukello on kasattu taskistetaan käynti ja rukataan mahdollisimman hyväksi. Tämän jälkeen kelloseppä vielä seuraa kellon käyntiä useamman päivän ajan, jotta on varmaa että kello käy aikaa.
Rannekellon korjaus
Mekaanisten rannekellojen korjauksissa toimitaan lähes samaan tapaan kuin taskukellojen. Rannekelloja on jo pitkään valmistettu enemmän kuin taskukelloja ja näin ollen niihin löytyy usein paremmin varaosia. Taskukellon käynti pystytään liikkeessä testaamaan paremmin kohdalleen kuin rannekellon. Vaikka rannekellon käyntiäkin tarkkaillaan liikkeessä, joutuu asiakas kuitenkin loppujen lopuksi itse testaamaan kellon ranteessaan ja rukkausta voidaan tarvittaessa säätää lisää.
Kvartsi-eli paristokäyttöisessä kellossa huolto on hitusen yksinkertaisempi. Kello puretaan ja pestään. Tarkistetaan kaikkien rattaiden ja laakerikivien kunto. Moniin kelloihin saa myös ihan uuden koneiston. Koekäyttö jää vähemmälle koska kvartsikelloissa ei esiinny asentoeroja
Mikäli kellossa on metalliranneke käydään rannekkeen tapit läpi ja ranneke puhdistetaan. Nahkarannekkeiseen kelloon vaihdetaan tarvittaessa ranneke meidän kattavasta rannekevalikoimasta. Meiltä löytyy sekä Remmitalo Virolaisen että Hirschin rannekkeita.
Vesitiiviin kellon vesitiiviys tarkistetaan meillä tarpeen mukaan.