Avoinna: Ma-Pe 9.30 – 17.30, La 10.00 – 15.00

Kellon huolto

Kellon korjaus ja huolto -ammattitaidolla tehty

Liikkessämme työskentelee kaksi koulutettua kelloseppää, jotka omaavat vuosikymmenten kokemuksen. Pyrimme kellojen korjauksessa aina korkealaatuiseen lopputulokseen ja annamme työllemme takuun.

 

 

Seinäkellon korjaus

Mekaanisen seinäkellon korjaus koostuu monesta eri vaiheesta.

Aluksi kello puretaan ja kaikki osat pestään. Pesun jälkeen tarkistetaan ja kiillotetaan kaikki hiontaa tarvitsevat akselitapit. Sen jälkeen laakeroidaan koneiston pohjat ja tarkistetaan ratasjuoksut. Myös kellon käyntiratas tarkistetaan ja ankkurin käyntipinnat tai kynnet kiillotetaan. Sitten tarkistetaan ripustusjousi ja varmistetaan lyöntivasaroiden kunto. Tämän jälkeen vaihdetaan vielä uudet jouset kunnostettuihin jousikoteloihin ja lopulta koneisto kootaan uudelleen.

Kaappikellon ollessa kyseessä. tarvittaessa sen saranat kunnostetaan ja lasi pestään. Myös kaapin pienet kunnostukset onnistuvat, mutta suuriin, puusepäntyötä vaativiin toimenpiteisiin emme ryhdy. Lopuksi koneisto öljytään huolellisesti kelloille tarkoitetulla öljyllä. Tämän jälkeen kello vielä koekäytetään. Kun kello käy moitteettomasti aikaa ja toimii niinkuin pitääkin, se pääsee takaisin kotiin. Kelloseppä täyttää huollosta takuulapun, josta käy ilmi kaikki huollonvaiheet jotka kello on käynyt läpi.

 

Useimpiin kvartsikäyttöisiin seinäkelloihin voimme tarvittaessa vaihtaa uuden koneiston. Asiakkaan niin halutessa voi kelloseppä siirtää vanhan kellon koneiston viisarit uuteen kelloon. Monesti myös vanhaan mekaaniseen seinäkelloon on mahdollista vaihtaa uusi kvartsikoneisto heilureineen.

Kvartsikellon koneiston vaihdot alk. 40,-

Mekaanisen koneiston huolto alk. 350,-

Teemme veloituksetta kustannusarvion.

Kysy myös seinä- ja kaappikellojen nouto ja asennuspalvelua!

Taskukellon korjaus

Aluksi kelloseppä avaa kellon ja tarkistaa mahdolliset kuluneet tai vaurioituneet osat. Taskukelloissa on monia eri kaliipereja ja merkkejä ja tästä johtuen osien saatavuus täytyy tarkistaa.

Tarkastuksen jälkeen taskukello puretaan, esipestään ja mahdolliset ruosteet ja hapettumat poistetaan. Kellon vetojousi vaihdetaan uuteen ja laakerikivet tarkistetaan ja puhdistetaan tai vaihdetaan tarpeen mukaan. Kello pestään uudelleen ja kiillotetaan tarvittavien korjausten jälkeen. Taskukellossa on usein pleksilasi, mikä vaihdetaan mikäli se on naarmuinen tai siinä on halkeamia. Sen jälkeen kello kasataan ja öljytään huolella. Kun taskukello on laitettu kokoon, sen käynti tarkistetaan käynti ja rukataan mahdollisimman tarkaksi. Lopuksi kelloseppä vielä seuraa kellon käyntiä joidenkin päivien ajan, jotta voidaan varmistaa, että kello käy aikaa.

Rannekellon korjaus

Mekaanisen rannekellon korjaus tapahtuu pitkälti samaan tapaan kuin taskukellon. Rannekelloja on jo kauan valmistettu taskukelloja enemmän ja näin ollen niihin löytyy usein paremmin varaosia. Taskukellon käynti pystytään liikkeessä testaamaan paremmin kohdalleen kuin rannekellon. Mekaanisen rannekellon käynti pyritään säätämään mahdollisimman tarkaksi, mutta sen lopullinen testaus tapahtuu kellon käyttäjän omassa ranteessa.

 

Kvartsi-eli paristokäyttöisen kellon huolto on hitusen yksinkertaisempi. Siinäkin kello puretaan ja pestään, minkä jälkeen tarkistetaan kaikkien rattaiden ja laakerikivien kunto. Useimppin kellomalleihin saa myös tarvittaessa uuden koneiston. Paristokelloa ei tarvitse koekäyttää koska kvartsikelloissa ei ole niiden käyntiin vaikuttavia asentoeroja.

Mikäli kellossa on metalliranneke käydään rannekkeen tapit läpi ja ranneke puhdistetaan. Nahkarannekkeiseen kelloon vaihdetaan tarvittaessa ranneke monipuolisesta rannekevalikoimasta, jossa on Remmitalo Virolaisen että Hirschin rannekkeita.

Vesitiiviin kellon vesitiiviys tarkistetaan meillä myös tarpeen mukaan.